Nielen krása, ale aj divoké a šokujúce obrazy sveta.

Spoznávaj svet cez optiku svetového umenia vystavovaného vo Viedni.

Umelci kriticky reflektujú naše životy a spoločenské dianie, experimentujú s fantáziou a vlastným telom.

Nám ostatným pomáhajú rozširovať skúsenosti a aspoň na chvíľu vidieť veci okolo nás z inej perspektívy.

Niektorí ľudia nerozumejú umeniu, pretože sa oň nezaujímajú. Chýba im preto poznanie, vďaka ktorému by dokázali dešifrovať skryté odkazy v umeleckých dielach. To by však určite nemal byť tvoj prípad.

Kedy inokedy ak nie do svojich 18-rokov máš skvelú príležitosť vidieť svetové umenie vo Viedni úplne zadarmo.

Bezplatný vstup pre mladých do 18 rokov vrátane

Albertina
Vstúp do chrámu jedného z najväčších svetových múzeí moderného a súčasného umenia. Spoznaj tvorbu maliarov, architektov a fotografov a ich inšpiratívne videnie sveta.
MAK
Múzeum aplikovaného umenia vystavuje dizajn priestoru, architektúry a nábytku. Budeš prechádzať veľkými sálami, kde minulosť plynulo prechádza do budúcnosti.
Mumok
Výstavy v Mumoku sa dotýkajú nás ako jednotlivcov a spoločnosti. Ako žijeme? Refelexia osobného aj spoločenského správania cez obrazy a digitálne projekciie.
Belvedere
Spoznaj umenie od čias baroka do súčasnosti. Belvedere okrem iného vystavuje diela Gustava Klimta, rakúskych umelcov z obdobia 1900 a francúzskeho impresionizmu.
Technisches Museum
Návšteva technického múzea sľubuje zážitok na celý deň. Ako fungujú stroje, lokomotívy, lietadlá, ako sa spracúva oceľ - to všetko a oveľa viac sa dozvieš v interaktívnej výstave.
Naturhistorisches Museum
Odhaľ krásy a divy prírody na jednom mieste. Stretni zvieratá minulosti a súčasnosti v životnej veľkosti, nahliadni do jaskýň, poznaj hmyz, rastliny a životné cykly.
Kunsthistorisches Museum
Ktorá maľba je presvedčivejšia, originál od Rubensa, alebo jeho napodobnenina? Múzeum histórie umenia sa zaujíma aj o tvoj názor na vystavované umenie. Od antiky po súčasnosť.
Kunsthalle Wien
Kunsthalle v dočasných výstavách predstavuje vizuálne umenie vo všetkých súčasných podobách. Šokujúce, neuveriteľné aj bizardné, také sú projekty domu umenia.
Wien Museum
Nahliadni do histórie Viedne a jej obyvateľov cez dokumentárne fotografie a filmy. Buď svedkom veľkých architektonických projektov a udalostí, ktoré navždy zmenili tvár mesta.

Bezplatný vstup prvú nedeľu v mesiaci pre všetkých návštevníkov

Uhrenmuseum
Múzeum hodín vystavuje zbierku 700 druhov hodín z celého sveta, od náramkových po nástenné až po veľké mechanizmy používané vo vežiach.
Heeresgeschichtliche Museum
Ako prebiehali vojny v minulosti a aké zbrane sa používali? Vo vojenskom múzeu uvidíš skutočné delá, tanky a vstúpiš aj do bunkra.

 
Foto: Wien.info a jednotlivé múzeá.

Autor Patrik Lučan dňa 1. október 2022.
Chyba v článku? Napíšte nám